Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού

Επιστολή στο Πολιτικό Προσωπικό της χώρας για την Εκπαίδευση
Τετάρτη, 18 Μάιος 2011 15:11 διαχειριστής Με αφορμή την τοποθέτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υφυπουργού Υγείας κ. Ε. Νασιώκα στο Κοινοβούλιο σχετικά με το ζήτημα της Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια συζήτησης σε σχετική Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, για την αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. απέστειλε στον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοβουλίου την ακόλουθη Επιστολή:






Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε.





Σε συνεδρίαση του Κοινοβουλίου στις 10/05/2011, και κατά τη συζήτηση Σχετικής Ερώτησης που υπεβλήθη στον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υφυπουργός Υγείας κ. Ε. Νασιώκας εξέφρασε την άποψη ότι κρίνεται αναγκαία μια μεταρρύθμιση της Νοσηλευτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, στα πλαίσια της συνολικότερης αναδιάρθρωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στην κατεύθυνση της ποιοτικότερης και αποδοτικότερης λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτών που σήμερα υπηρετούν στο ΕΣΥ, να αποκτήσουν πτυχίο Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τον επαγγελματικό τίτλο του Νοσηλευτή, μέσω ταχύρρυθμου προγράμματος εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου