Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Ζωή χωρίς τσιγάρο....................

Ξεκινά η εκστρατεία Help 2.0 (2009-2010) με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καπνίσματος του Andrzej Rys, Διευθυντή για τη Δημόσια Υγεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η πρώτη φάση της εκστρατείας "Help – για μια ζωή χωρίς τσιγάρο" (2005-2008), η οποία απευθύνεται στους νέους, σημείωσε τεράστια επιτυχία. Στις 31 Μαΐου θα ξεκινήσει η εκστρατεία Help 2.0 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος.
Η εκστρατεία Help 2.0, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 100 τηλεοπτικοί σταθμοί, το Διαδίκτυο και νέα μέσα επικοινωνίας, όπως μικροί δικτυακοί τόποι προσβάσιμοι από το κινητό, έχει ως στόχο να προσελκύσει τους νέους στον δικτυακό τόπο Help, ο οποίος εξηγεί τους κινδύνους του καπνίσματος και παρέχει συνδέσμους που οδηγούν σε εταίρους μας όπως το Ευρωπαϊκό Δίκτυο "Quitlines". Ο δικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος σε 22 γλώσσες. Εκδηλώσεις για το κοινό και για τον Τύπο σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο θα πλαισιώσουν την εκστρατεία στο Διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης.
Στόχος της εκστρατείας είναι να παροτρύνει τους νέους να αναλάβουν τον έλεγχο της υγείας τους και του τρόπου ζωής τους αντί να είναι παθητικοί στόχοι των μέσων ενημέρωσης. Η εκστρατεία πραγματοποιείται με τη βοήθεια νέων και οργανώσεων νεολαίας. Για παράδειγμα, ένα από τα τηλεοπτικά σποτ προήλθε από διαδικτυακή διαβούλευση με νέους, ενώ φοιτητές Ιατρικής θα συμμετάσχουν σε εθνικές ομάδες διοργάνωσης τοπικών εκδηλώσεων.
Η δημιουργική στρατηγική επικεντρώνεται στη συγκέντρωση, την παρουσίαση και την εφαρμογή πρακτικών συμβουλών, λιγότερο ή περισσότερο σημαντικών, γύρω από τρεις παραδοσιακές θεματικές ενότητες της δράσης κατά του καπνίσματος (πρόληψη, απεξάρτηση από το κάπνισμα, παθητικό κάπνισμα). Οι καλύτερες συμβουλές θα χρησιμοποιηθούν ως δημιουργικό υλικό σε τηλεοπτικά σποτ ή σε διαδικτυακές εκστρατείες. Δεδομένου ότι η εκστρατεία αυτή είναι πανευρωπαϊκή, η στρατηγική που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι προσαρμοσμένη στις πολιτιστικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο.

www.help-eu.com – for a life without tobacco

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου