Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

"Ασφυξία" των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων....

Σε «ασφυξία» οδηγεί τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων Παίδων ο πανικός λόγω της νέας γρίπης. Με το παραμικρό «ύποπτο» σύμπτωμα, οι γονείς σπεύδουν στο νοσοκομείο και ζητούν να γίνει στα παιδιά τους το τεστ για τον Α (Η1Ν1)ν.
Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, τα περιστατικά είναι ήπια και θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί στο σπίτι.
Οι γονείς, όμως, ανησυχούν και επιμένουν να γίνει το τεστ, με αποτέλεσμα να «μπλοκάρει» η λειτουργία των μεγάλων παιδιατρικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Οι παιδίατροι σημειώνουν ότι στα εξωτερικά ιατρεία επικρατεί το αδιαχώρητο στις μέρες της γενικής εφημερίας. Χαρακτηρίζουν απολύτως φυσιολογική την έξαρση των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού την περίοδο που διανύουμε. Καλούν τους γονείς να μην πανικοβάλλονται και να μη ζητούν το τεστ.
Το τεστ -τονίζουν- πρέπει να γίνεται μόνο σε παιδιά που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Η επικράτηση της νέας γρίπης είναι συντριπτική και είναι προφανές πως όσα παιδιά έχουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, κατά πάσα πιθανότητα νοσούν από τον νέο ιό.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι γιατροί των νοσοκομείων έχουν στείλει στο Ινστιτούτο «Παστέρ» για ανάλυση 3.103 «ύποπτα» δείγματα. Τα 664 βγήκαν θετικά για τη γρίπη. Σχεδόν στο σύνολό τους (663) βρέθηκαν θετικά στον ιό Α (Η1Ν1)ν και μόλις ένα είχε ιό εποχικής γρίπης τύπου Β.
Στα γενικά νοσοκομεία επικρατεί πιο ήπια εικόνα σε σχέση με τη γρίπη. Οι εργαζόμενοι, όμως, εκφράζουν φόβους για την πίεση που θα προκύψει, σε περίπτωση κορύφωσης του πανδημικού κύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου