Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Τον Οκτώβριο η έγκριση του εμβολίου της νέας γρίπης στην ΕΕ

Η παραλαβή των πρώτων δόσεων του εμβολίου κατά της νέα γρίπης θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται η έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης.
Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση τριών νέων επιτροπών για τη γρίπη (Ανώτατη Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας, επιτροπές Επιδημιολογικής και Κλινικής Επιτήρησης) και ανέφερε ότι το ΙΚΑ θα συνδράμει με 158 εμβολιαστικά κέντρα και 100 πρωτοβάθμια ιατρεία γρίπης.

Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε την εξέλιξη της πανδημιας «κινούμενη άμμο» και υποστήριξε ότι στη διεθνή επιστημονική κοινότητα εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση.

«Σύγχυση για τις ευπαθείς ομάδες, σύγχυση και για τα εμβόλια (πότε θα δοθούν και πότε θα επιτρέπεται η χρησιμοποίησή τους). Σύγχυση και αβεβαιότητα για την επιδημιολογική εξέταση αυτού του φαινομένου» είπε.

Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι «η περίοδος υψηλής έντασης στη διάδοση της νόσου αναμένεται να κρατήσει λιγότερο χρονικό διάστημα στη χώρα μας, διότι στην Ελλάδα ο χειμώνας έρχεται αργότερα και φεύγει νωρίτερα».

Εεπανέλαβε ότι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου, και υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, αλλά να ενημερώνονται και να συνεργάζονται με τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός, μέχρι στιγμής ο αριθμός των επιβεβαιωθέντων κρουσμάτων στη χώρα μας φθάνει τα 1.839. Από αυτά, μόνο το 1% εισάγεται για νοσηλεία στο νοσοκομείο, ενώ το 95% έχει ιαθεί πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου