Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Φως στο τούνελ... για τα 176 euro;

Πράσινο φως για την καταβολή σε όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, του επιδόματος των 176 ευρώ, ανάβει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.
Για πρώτη φορά σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο επικυρώνεται η καταβολή του επίμαχου επιδόματος, που έχει αποτελέσει από το 2003 «μήλον της Εριδος» για πολλές κατηγορίες εργαζομένων, που το διεκδικούν στα δικαστήρια μέσα από έντονες διαμάχες με το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου), τους ΟΤΑ (Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρειος Πάγος με αμετάκλητες αποφάσεις του δέχθηκε σχετικές αγωγές και επικύρωσε την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ σε μερικές κατηγορίες εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (που απασχολούνται σε νοσοκομεία και σε άλλα ΝΠΔΔ), αποκρούοντας τους ισχυρισμούς των κρατικών εκπροσώπων που αρνούνταν επίμονα την πληρωμή.
Ετσι ανοίγει ο δρόμος για να καταβληθούν τα ποσά αναδρομικά σε δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλων, που μπορεί να ξεπεράσουν και τους 300.000 εάν συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου.

1 σχόλιο: