Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), από το 2007 έχει θεσπίσει τη 1η Νοεμβρίου κάθε έτους, Αγ. Αναργύρων, Κοσμά & Δαμιανού – Προστατών της Μεταμόσχευσης , ως «Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων». Κάθε χρόνο, ο Οργανισμός, ανάλογα με τις δυνατότητές του, την Ημέρα αυτή, φροντίζει να υπενθυμίζει στο ευρύ κοινό τη σημασία της Δωρεάς Οργάνων προς Μεταμόσχευση.

Φέτος, την 1η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα παρουσιαστουν τα αποτελέσματα ευρείας έρευνας κοινού σχετικά με τις Στασεις του απέναντι στη Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις καθώς θα παρουσιαστεί και το Σχέδιο Δράσης του ΕΟΜ για τα έτη 2012-2015, σύμφωνα με τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και με σκοπό την αύξηση της Δωρεάς Οργάνων και τη βελτίωση του μεταμοσχευτικού προγράμματος της χώρας μας. Στην ίδια εκδήλωση θα βραβευτούν Σύλλογοι Ασθενών & Σύλλογοι Εθελοντών της Αθήνας για τη προλύτιμη προσφορά τους στη προώθηση της Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων.

Παράλληλα με την εκδήλωση, στην Αθήνα, θα λειτουργεί ολοήμερο ενημερωτικό περίπτερο του Ε.Ο.Μ., μπροστά στο Πάρκο Ελευθερίας (στάση Μετρό Μεγάρου Μουσικής) ενώ αντίστοιχα στηΘεσσαλονίκη, το γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Β. Ελλάδος του ΑΧΕΠΑ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, την Κοινωνική Οργάνωση «Αγάπη» και την «Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης», θα βρίσκονται όλη την ημέρα στηνΠλατεία Αριστοτέλους, όπου θα ενημερώνουν τους πολίτες για την προσφορά αγάπης- ζωής μέσα από την δωρεά οργάνων.

Την εβδομάδα εκείνη (31 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου) θα τρέξει και ηλεκτρονική καμπάνια μέσω των δημοφιλέστερων ιστοσελίδων και σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του διαδικτύου με θέμα «Εσύ πόσες ζωές θα ήθελες να ζήσεις/σώσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου