Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

39ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο ΕΣΝΕ, Βόλος, 15-18 Μαϊου 2012

Το 39ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο του ΕΣΝΕ θα φιλοξενηθεί από 15 έως 18 Μαΐου 2012, στον Πολυχώρο ΤΣΑΛΑΠΑΤΑ, έναν νέο χώρο πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης δημιουργίας του Δήμου Βόλου. Ο Πολυχώρος ΤΣΑΛΑΠΑΤΑ χτίστηκε το 1925 και για 50 συνεχή έτη λειτούργησε ως πλινθοκεραμοποιείο, αποτελώντας μία από τις πιο γνωστές βιομηχανίες της Ευρώπης. Σήμερα, αποτελεί σπουδαίο μνημείο διασωζόμενης βιομηχανικής αρχιτεκτονικής. Η μοναδικότητά του έγκειται στο γεγονός ότι, διατηρούνται αναλλοίωτα τα κτίρια, ο εξοπλισμός του στις διαφορετικές φάσεις αναπαραγωγής καθώς και η κάμινος «Hoffman» στην αρχική της μορφή.

Το συγκρότημα καταλαμβάνει έκταση 22,5 στρεμμάτων με καταπράσινο υπαίθριο χώρο στην είσοδο της πόλης, στο ιστορικό κέντρο «Παλαιά», σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο και το λιμάνι του Βόλου. Οι ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη φιλοξενία πολιτιστικών και μορφωτικών εκδηλώσεων, καλύπτοντας με επιτυχία τις απαιτήσεις ποικίλων διοργανώσεων. Ειδικότερα, ο Πολυχώρος περιλαμβάνει: α) Μουσείο Βιομηχανικής Ιστορίας, β) Πολιτιστικούς χώρους όπου φιλοξενούνται μορφωτικές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εκθετήρια χειροτεχνικών εργαστηρίων και γ) Εμπορικά Κέντρα (παραδοσιακών επαγγελμάτων και προϊόντων της περιοχής) κ.α.
Βασικό κριτήριο του ΔΣ για την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου αποτέλεσε τόσο η γεωγραφική θέση του ιστορικού αυτού συγκροτήματος όσο και η πάγια τακτική του ΕΣΝΕ να υποστηρίζει και να ενισχύει με τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες, που προσελκύουν μεγάλο αριθμό συναδέλφων, την περιφερειακή ανάπτυξη και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Λεπτομέρειες για το Συνέδριο θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου