Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Χαιρετισμός Προέδρου


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ) έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στο 38ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο του ΕΣΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στη Χίο από 10-13 Μαΐου 2011.

Είναι γνωστό ότι η πρόοδος που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Βιοτεχνολογίας και της επιστήμης, έχει επηρεάσει και την εξέλιξη της Νοσηλευτικής επιστήμης, και ως εκ τούτου να αναγκάζονται οι νοσηλευτές και οι επιστήμονες υγείας γενικότερα για συνεχή και έγκαιρη ενημέρωση.

Η σύγχρονη νοσηλευτική απαιτεί την πολύπλευρη προσέγγιση των ασθενών και την αντιμετώπισή τους ως ενιαία βιοψυχοκοινωνική οντότητα.

Αναμφισβήτητα, ένα μέρος της υπάρχουσας επιστημονικής γνώσης απορρίπτεται ως λανθασμένο, ενώ ένα άλλο χρειάζεται αναθεώρηση κάθε χρόνο, γεγονός που ωθεί τον κάθε επαγγελματία υγείας σε συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση, όχι μόνο σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου εργασίας του, αλλά σε γενικότερα θέματα υγείας και ασθένειας.

Η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση, η ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και εμπειριών που στοχεύει το κάθε συνέδριο του ΕΣΝΕ προσφέρει ανεξάρτητα σε όλους τους νοσηλευτές εφόδια για την άσκηση της νοσηλευτικής και της παροχής καλύτερης ποιότητας φροντίδας στους ασθενείς.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο ως ομιλητές φιλοδοξούν με τις εισηγήσεις τους να παράσχουν στους νεότερους συναδέλφους ολοκληρωμένη γνώση για τα θέματα που θα παρουσιαστούν. Επίσης μέσω των εισηγήσεων και των προσεγγίσεων διαμηνύεται ο προβληματισμός των νοσηλευτών σε θέματα φροντίδας υγείας που αποτελούν και το κύριο έργο προσφοράς προς τον άνθρωπο.

Τα θέματα του Συνεδρίου άπτονται όλων των αντικειμένων που αφορούν το άρρωστο αλλά και το υγιές άτομο, όπως και τη νοσηλευτική γενικότερα και θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν πολλά ερωτήματα που απασχολούν στο χώρο της υγείας.

Όλα τα παραπάνω δεν θα επιτευχθούν χωρίς εσάς, που με την καθημερινή εργασία σας κάτω από δύσκολες συνθήκες διαρκώς διευρύνετε το ρόλο του νοσηλευτή ως θεραπευτή, συνήγορο, οργανωτή και δάσκαλο.

Τα εχέγγυα για την επιτυχία του Συνεδρίου τα δίνει η συμμετοχή όλων μας και η μακρά πορεία του Συνδέσμου στη διοργάνωση Πανελληνίων Νοσηλευτικών Συνεδρίων με πλούσια θεματολογία και σύγχρονη προσέγγιση.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Δρ Ελένη Κυρίτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου