Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Καλύτερες ΜΕΘ, λιγότεροι θάνατοι στο NHS

"Σωτήριες" χαρακτηρίζονται οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία εννέα χρόνια στις μονάδες εντατικής θεραπείας του βρετανικού συστήματος υγείας (NHS).
Οι αλλαγές χωρίς να είναι "δραματικές" - συνίστανται απλώς σε αύξηση του αριθμού των κλινών ΜΕΘ, στην ενίσχυση του συστήματος άμεσης βοήθειας στο σπίτι και στην υιοθέτηση κατευθυντήριων οδηγιών κλινικής πρακτικής - φαίνεται πως έχουν ήδη σώσει χιλιάδες ζωές.
Ο κίνδυνος θνητότητας μέσα στη ΜΕΘ μειώθηκε κατά 11,3% και μέσα στο νοσοκομείο κατά 13,4% όπως έδειξε μέλέτη της Σχολής Υγιεινής του Λονδίνου.
Οι ερευνητές συνέκριναν δεδομένα από την περίοδο 1998-2000, πριν δηλαδή τις αλλαγές και την περίοδο 2000-2006, βάζοντας στο μικροσκόπιο περίπου 350.000 εισαγωγής σε 96 ΜΕΘ σε όλη τη Βρετανία.
Η αποδοτικότητα της αλλαγής αποδείχθηκε, τόσο δια της αποτελεσματικότητας των θεραπειών, όσο και δια της μείωσης του μέσου χρόνου παραμονής των ασθενών στο νοσοκομείο.
Αυτή η μελέτη αποδικνύει πως οι υπηρεσίες καίριας φροντίδας εξακολουθούν να βελτιώνονται, σαν αποτέλεσμα των αυξημένων επενδύσεων που έγιναν και της υιοθέτησης νέων τρόπων δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου