Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Μια ακόμα διάκριση για τη Μαιευτική Κλινική

Μια ακόμη ερευνητική επιτυχία προστέθηκε στο ενεργητικό του Πνεπιστημιόυ Ιωαννίνων. Η Μαιευτική κ Γυναικολογική Κλινική Ιωαννίνων απέσπασε το πρώτο βραβείο για εργασία που περιγράφει τη δημιουργία ενός αυτόματου συστήματος μελέτης της ενδομήτριας κοιλότητας, με την εφαρμογη τεχνικών ανάλυσης της ψηφιακής εικόνας μετά από υστεροσκόπηση, σε παγκόσμιο συνέδριο, το οποίο συνδιοργανώθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και οκτώ διεθνείς επιστημονικές εταιρείες πριν λίγες μέρες στην Κώ.
Το βραβείο είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας του ενδοσκοπικού τμήματος της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Ηλεκτρικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών.
Στα αντίστοιχα με τη βραβευθείσα εργασία επιστημονικά πεδία οι εκ των συγγραφέων Λάζαρος Λαβασίδης(μαιευτήρας-γυναικολόγος), Φανή Γκρόζου(ειδικευόμενη Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων) και Αλέκα Βλαχοκώστα(Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) διεξάγουν τη διδακτορική τους διατριβή με επιβλέποντες καθηγητές τον αναπληρωτή καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων Μηνά Πασχόπουλο, και τον επίκουρο καθηγητή της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ Γιώργο Ματσόπουλο. Στην ερευνητική ομάδα συμμετέχουν επίσης ο Θωμάς Βρεκούσης, μαιευτήρας γυναικολόγος, ο αναπληρωτής καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας Β.Ντούσιας και ο Παντελής Ασβεστάς, καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου