Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Διεθνή ενδιαφέροντα !!

Προσεχείς εκδηλώσεις

Διεθνές Φόρουμ για την Ποιότητα και την Ασφάλεια της Υγειονομικής Περίθαλψης (Άμστερνταμ, 5 8 Απριλίου 2011)
Το φόρουμ στηρίζει τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και στοχεύει στην αύξηση των θετικών αποτελεσμάτων για τους ασθενείς και τις κοινότητες.

Διεθνές φόρουμ για την ηλεκτρονική υγεία, την τηλεϊατρική και τις ιατρικές εφαρμογές των ΤΠΕ (Λουξεμβούργο, 6 8 Απριλίου 2011)
Το φόρουμ Med-e-Tel επικεντρώνεται στις εφαρμογές της ηλεκτρονικής υγείας και της τηλεϊατρικής , σε μια σειρά άλλων ιατρικών εφαρμογών των ΤΠΕ και στη σύγκλιση των ΤΠΕ με ιατρικές εφαρμογές.

5η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών – Συνέδριο (Βρυξέλλες, 11-12 Απριλίου 2011)
Εκπρόσωποι του τομέα της υγείας θα συζητήσουν για το πώς αντιμετωπίζουν οι πολίτες τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Το στρες στην εργασία και η αντιμετώπιση του


Σίγουρα και εσείς θα έχετε νοιώσει εκείνα το αισθήματα ανησυχίας ή φόβου που σας βάζουν σε συναγερμό για να διεκπεραιώσετε υποχρεώσεις που αναλάβατε. Το στρες δημιουργείται όταν αισθανόμαστε ότι οι δουλειές που πρέπει να κάνουμε μπορεί να είναι πέραν των δυνάμεων μας.

Ως ένα σημείο το στρες είναι αναγκαίο και χρήσιμο. Μας διεγείρει διότι αισθανόμαστε ένα κίνδυνο και ενεργοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις για να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Το πρόβλημα είναι όταν το στρες μας κυριεύει και γίνεται χρόνιο. Το χρόνιο στρες προκαλεί συνεχή αύξηση των ορμονών του στρες στο αίμα μας όπως η αδρεναλίνη και αυτό είναι πηγή πολλών προβλημάτων στην υγεία μας. Για να μπορείτε να διαχειρίζεστε καλύτερα το στρες λόγω του επαγγέλματος σας είναι αναγκαίο εσείς οι ίδιοι να αντιληφθείτε ότι έχετε συμπτώματα εξαιτίας υπερβολικού στρες.

Εσείς γνωρίζετε ποια είναι τα συμπτώματα του στρες;

Αρχικά το άμεσο στρες προκαλεί ανυπομονησία, ανησυχίες, νευρικότητα, ευερεθιστικότητα, αφηρημάδα, στεναχώρια, ένταση, αύξηση του αναπνευστικού και καρδιακού ρυθμού. Όταν το στρες γίνεται καθημερινό και για μεγάλα χρονικά διαστήματα δημιουργούνται κίνδυνοι για τη σωματική και ψυχική υγεία του εργαζομένου.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν χρόνια κούραση, κατάθλιψη, πόνους σε διάφορα μέρη του σώματος, ταχυκαρδία, ζαλάδες, τρέμουλο, δύσπνοια, υπερφαγία ή ανορεξία, στυτικές δυσλειτουργίες, ανωμαλίες της περιόδου, απώλεια σεξουαλικής διάθεσης, της ερωτικής ορμής και αϋπνία.

Το χρόνιο στρες έχει συσχετισθεί με αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή, ψηλή πίεση, διαβήτη, ψηλή χοληστερόλη, αυξημένα τριγλυκερίδια, παχυσαρκία, διαταραχές του στομαχιού και του εντέρου και μείωση της άμυνας του οργανισμού με αυξημένο κίνδυνο μολύνσεων.

Η μεγάλη τέχνη για να μπορείτε να κερδίζετε από το στρες είναι να μπορείτε να το αναγνωρίζετε και να το διαχειρίζεστε σωστά.

Αρχικά εξετάστε τη δική σας ιδιαίτερη κατάσταση. Βρείτε ποιες είναι οι πηγές που σας δημιουργούν στρες και προσπαθείτε να μειώνετε την επιρροή τους στη ζωή σας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να βάζετε προτεραιότητες. Δεν έχουν όλα την ίδια σημασία. Έτσι επιλέγετε πολύ προσεκτικά σε τι θα λέγετε ναι έτσι ώστε αυτά να εντάσσονται στις προτεραιότητες σας και στις ενέργειες που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας.

Μάθετε να λέτε ευγενικά όχι διότι είναι αδύνατον να μπορείτε να ευχαριστείτε όλους. Πρέπει να μάθετε να διαχειρίζεστε σωστά το χρόνο σας. Η ορθή διαχείριση του χρόνου θα σας προστατεύει από εντάσεις και πιέσεις που είναι πηγές στρες.

Μαζί με τις τεχνικές αυτές είναι απαραίτητο να φροντίζετε και το σώμα σας. Να κοιμάστε αρκετά, να ασκείστε τακτικά να επιδιώκετε την υγιεινή διατροφή. Μην ξεχνάτε ότι η στέρηση ύπνου ευνοεί το στρες και είναι πηγή πολλών κακών.

Να επιδιώκετε την ξεκούραση και χαλάρωση. Για τη χαλάρωση βοηθούν το περπάτημα, το μασάζ, η γιόγκα, η τεχνική των βαθιών αναπνοών, τα οικιακά ζώα, οι κωμωδίες, το γέλιο και άλλα που θα ανακαλύψετε ότι ταιριάζουν για σας.

Καλλιεργήστε τις σχέσεις με την οικογένεια, τους φίλους και αναπτύξετε το κοινωνικό σας δίκτυο σχέσεων που αποτελούν ασπίδα εναντίον του στρες. Εάν αισθάνεστε ότι το στρες που βιώνετε δεν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας, ζητείστε βοήθεια από ειδικούς.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Είμαστε και πάλι κοντά σας .......................

Μετά από απουσία ενός ολόκληρου χρόνου η συντακτική ομάδα του Nurseface απόφάσισε να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δυο χρόνια περίπου.
Νιώθουμε την ανάγκη να συνομιλήσουμε, να ενημερώσουμε, να σχολιάσουμε, να καυτηριάσουμε, τα δρώμενα στη Νοσηλευτική Κοινότητα και όχι μόνο....
Πάμε λοιπόν...